Ondt i ryggen? – læs her hvad du kan gøre for at styrke din ryg! | Oresundskystens rideklub

Ondt i ryggen? – læs her hvad du kan gøre for at styrke din ryg!

Når man ridder meget, så er det også rigtig vigtig at være stærk i ryggen. Mange ryttere har på trods af at de sidder flot og rank i sadlen, en utrænet ryg.

Med en utrænet ryg, så mener jeg at de muskler som hæfter omkring rygsøjlen slet ikke er nær så styrket som de kunne og burde være. Men hvorfor er det så vigtig? Fordi vores ryg skal holde i rigtig rigtig mange år endnu :) har selv døjet med en svag og utrænet ryg, og det var da jeg var hos kiropraktor at hun gav mig nogle øvelser til hvordan jeg kunne træne min ryg. Hun anbefalede mig at lave squat øvelser med et squatstativ, – og jeg skal da lige love for at det er svært i begyndelsen! Men det hjælper! Umiddelbart så skulle man tro at squat er henvendt til lårene, – det er det også PLUS at lænden også er en primær muskelgruppe der trænes ved øvelsen. Derudover så blev jeg anbefalet at købe en træningsbænk, da det giver et væld af muligheder for at lave rygøvelser. Jeg kan jo kun snakke for mig selv, men jeg synes det har gjort en kæmpe forskel. Jeg sidder flottere i sadlen, bliver ikke øm i skuldrene som jeg gjorde før – plus at jeg ved at jeg passer på mig selv og min ryg langt ind i fremtiden!

Så piger – glem ikke ryggen når I svinger jer i sadlen :)