Har du kunst stående bag din seng? Få et online galleri | Oresundskystens rideklub

Har du kunst stående bag din seng? Få et online galleri

Flere og flere kunstnere kæmper med at det er svært at leve af sin kunst. Kunstnen får lov at stå bag sengen, i stedet for at komme op på vægge. Det har bestemt ikke gjort det lettere efter at kunst er digitaliseret og gjort reproducerbart med digitale hjælpemidler som kamera og printer. Alle kan sælge kunst og alle kan være fotografer og grafikere og hurtigt lave noget flot med programmer som photoshop, iPhoto etc.

3 - kunst-på-lærred

Nyt tiltag for etablerede kunstnere med trykning

SUMOpix i Århus har taget en positiv vinkel på dette, ved at tilbyde kunstnere at lave mindre oplag efterhånden som efterspørgslen stiger. Så er du fx kunstner og har lyst at forsøge dig med digitalt tryk på lærred, så kan du nu oprette en profil på SUMOpix.com, og få mulighed for at sælge din kunst til en pris du selv fastsætter. Det er meget enkelt:

1) ansøg om at blive optaget som kunstner
2) opret dig og upload dine værker
3) noter din kommission
4) tjen penge

Inspiration fra Threadless.com

Når du opretter billederne skal du ikke binde dit til at trykke et oplag. Det fungere lidt ligesom på Threadless.com, hvor kunstnere kan uploade designs og efterhånden som de besøgende på hjemmesiden bestiller t shirts med designet, så trykkes de en efter en, det vil sige der ikke kræves at kunstneren skal betale for et varelager, det laves simpelthen on-demand hos trykkeriet.

Den samme model følger SUMOpix. Alle værkerne ligger som digitale filer, og trykkes som billeder på lærred efterhånden som kunderne på sitet lægger bestillinger ind.

Det er dog ikke alle kunstnere der kommer ind, da der laves en screening, for at sikre diversitet og forskellighed blandt kunstnerne. Så har du en unik vinkel på din kunst, en unik teknik eller lignende så er det en god ide at ansøge, da der altid lægges vægt på dette.

Når kunden bestiller et værk står SUMOpix for produktionen og fragten, og sender billedet indenfor få dage. Direktør Alex Høgh Nielsen fortæller, at der er fuld returret, hvis en kunde vurderer at der er noget galt med et billede på lærred på den ene eller anden måde. Der sendes et nyt billede på lærred.

Garant har lavet et samarbejde SUMOpix, om at udstille og sælge lærredstryk i alle deres afdelinger. Der kan laves både små og meget store tryk, som kan fylde en hel væg – se stor væg på denne side. Det kan pryde en helt væg over sengen eller over sofaen i både store og små hjem.

Sjove formater med foto på lærred

Det bedste ved denne mulighed er at der er mulighed for at være kreativ med formaterne og størrelserne. Der kan laves billeder med 10 cm interval, og skæve størrelser er helt ok. Så der kan fx laves kunst på 20 x 130 cm hvis det passer bedst til værket, og der kan laves størrelser helt op til 130 x 300 meter.

Begrænset produktudvalg
Det gælder dog kun til foto på lærred, og der kan ikke laves plakater eller andre materialer til trykket.